Сивуч - це ... Що таке сивуч?

сивуч -а; м. Морське ссавець сем. вухатих тюленів; морський лев. сивуч, -ья, -ье. З-тє стадо. З-я шкура. * * * сівучморское ссавець сімейства вухатих тюленів. Довжина до 385 см, маса 700-800 кг (самки значно менше). У північній частині Тихого океану; в Росії основні лежбища від Японського моря до Берингової протоки. Чисельність мала; знаходиться під охороною. * * * СІВУЧСІВУЧ (північний морський лев, Eumetopias jubatus), вид морського звіра сімейства вухатих тюленів ( см. вухатих тюленів), найбільш великий вид сімейства. Довжина самців до 385 см, вага до 700-800 кг, самки значно менше. Ласти оголені і повністю позбавлені волосся. Волосяний покрив рідкий, короткий, жорсткий. Забарвлення покриву на спині золотисто солом'яний, на череві - рудувато-бура. Самки темніше самців, новонароджені темно-бурого кольору.

Сивуч поширені в північній частині Тихого океану, в Росії основні лежбища від Японського моря до Берингової протоки. Лежбища розташовуються на скелястих островах, на окремих каменях рифів і скелях. Сивучи прекрасно плавають і пірнають з висоти 25 м. Вони харчуються рибою (тріскових, минтаєм, навагою, Сайко), молюсками (кальмарами, восьминогами), рідко молоддю тюленів. Берегові лежбища на півночі утворюються в період розмноження, на півдні - в різні періоди. Гареми невеликі - 5-15 самок. Парування і народження одного дитинчати відбуваються в середині літа.Вагітність триває майже рік. Чисельність сивучей мала; вид знаходиться під охороною.

Енциклопедичний словник. 2009.